Satış Ortakları İçin Seo Önerileri

satış ortakları için seo önerileri

Satış ortaklığı konusu sitemizde çokça işlenen ve hatta en fazla tavsiye edilen kazanma yollarından. Zaten baktığımızda her satış ortağının da kazanç yolları arasında gördüğü uzun vadeli bir yöntem olan blog ve seo ikilisinin devamlı kullanıldığını da görüyoruz. Satış ortağı olup da seo kurallarını yani en azından temel bilgileri bilmeyen kişiler, gelir olarak çok ciddi kayıp içerisindeler bunu söyleyebiliriz. Biz yinede kısaca seo nedirden bahsedelim. Temel itibariyle seo, sitenizi ve yazılarınızı arama motorlarına uyumlu hale getirme ve bunun sonucundan arama motorlarında görünme çalışmalarına verilen genel bir addır.

Peki satış ortakları sitelerinin istedikleri anahtar kelimede uzun vadeli ilk sayfa olması için ne yapmalılar? Seo konusu ne yazık ki satış ortaklarının en zayıf olduğu alan. İnternette birçok konuda bilgi kirliliği olduğu için, satış ortaklarının özelinde bu konuya açıklık getirelim. Zaten bu kriterleri yerine geldiğinde ilk sayfaya gelemeyeceğiniz kelime çok nadir olacaktır.

Niche Özellikli Site Yapımı

Niche site yani belirli bir konuya odaklamış siteler anlamına geliyor. Yani satışını yapmak istediğiniz ürün için birkaç anahtar kelime belirliyorsunuz ve o anahtar kelime kombinasyonları ile yazılar yazıyorsunuz. Hem kullanıcı hemde arama motorları bu alanda birçok yazınızın olduğunu görünce sitenize otorite gözüyle bakmaya başlıyor, bu da istediğiniz anahtar kelimede yükselmeniz için işinizi kolaylaştırıyor.

Kategori Yoğun Yazılar

Siteyi kurarken seçtiğiniz ana anahtar kelimeleriniz için mümkünse sadece 1, eğer o konuda farklı kategorilere müsaitse 2-3 kategori ismi belirleyin. Kategori isimleri belirlerken doğrudan anahtar kelimenizin olmasına özen gösterin. Buradaki amaç oluşturduğunuz site kategorisine en az 10 adet çok sağlam uzun yazıların olduğu, resim ve mümkünse videoların olduğu içerikler eklemektir. Yoksa kategori açmak için açmak ancak sitenizin odağını kaybetmesine sebep olur. Bu da rekabeti yükselen anahtar kelimelerde olumsuz etkiler. Sadece içini bol bol içeriklerle doldurabileceğiniz kategoriler oluşturmaya özen gösterin.

Yüksek Kaliteli ve Uzun İçerik Girişi

Birçok satış ortağının yaptığı hata genelde ya arama motorlarına göre yazı yazmak ya da 400 kelimenin altında içerikler oluşturmaktır. Evet anahtar kelimelerinizi ortalama %1-2 oranında geçirmek uygundur ama bunu yaparken o yazıyı ziyaretçinizin okuyacağını da unutmayın. Her şeyden önce ziyaretçi sitenizde kayda ve okunmaya değer bir yazı gördüğünde sitenizde daha fazla süre kalır, farklı yazılarınızı okur ve yazılarınızın altına yorum bırakır. Özellikle google’ın kullanıcı yani ziyaretçi odaklı olarak sitelere sıralama verdiğini bilmeyeniniz yoktur sanırım. Bu sebeple arama motorlarının olduğu kadar ziyaretçi odaklı yazı yazmak öncelikli olmalıdır. Son olarak mümkün oldukça ziyaretçinin okumaktan sıkılmayacağı uzun yazılar yazmaya çalışın. Birçok ünlü seo firmasının 1200-1500 kelimelik ortalama yazıların arama motorlarında daha değerli sayıldığını ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.

Düzenli İçerik Girişi

Örnek vermek gerekirse 1 ay içerisinde sitenize 20 adet yazı yazdınız. Sonrasında aynı ritimde olmasa bile 10-15 günde bir de olsa aynı kalite ve uzunlukta yazılar yayınlamaya çalışın. Buradaki amaç sitenizin arama motorları nezdinde ticari bir site olmadığı izlenimi yaratmaktır. Sadece para kazanma odaklı açılan siteleri arama motorları hiç ama hiç sevmez, bunu bilmenizde fayda var.

Mobil Uyumluluk

Bildiğiniz gibi akıllı telefonların gelişmesiyle online ticaretin ve ziyaretçinin çok ciddi bir kısmı mobile kaymış durumda. Hal böyle olunca google gibi arama motorları sitesi mobil uyumlu olan, iyi navige edilmiş sitelere artı puan vererek sıralamada yükselmesine katkıda bulunuyor. Mobil uyumlu sade, şık bir sitede ziyaretçilerin daha fazla zaman geçireceğini de unutmamanızı istiyorum. Mobil uyumlu responsive denilen temaları araştırabilirsiniz.

Site Açılış Hızı

Sitenizin tıklanıldığında hızlı açılması hem kullanıcı tarafında sıkılmadan sitenizde gezmesine yardımcı olur, bu çok önemlidir. Hem de yine google’ın çok önem verdiği açılış hızı skorunun yüksek olması sıralamalarda yükselmeniz için çok ciddi katkı sağlar. Yavaş açılan sitelerin artık arama motorları gözünde ne yazık ki değeri yok, iyi bir tema ve web hosting ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Site İçi Eklenti Kullanımı

Birçok satış ortağı wordpress tabanlı siteler kullanıyor. WordPress’in en büyük avantajlarından birisi de ücretsiz eklentilerle sitemize dilediğimiz gibi yön vermemiz. En fazla kullanılan site içi seo ayarı eklentisi all in one seo ile robots.txt ayarları yapabilir veya site haritası oluşturabilirsiniz. Veya total w3 cache eklentisi ile açılış hızınıza katkıda bulunabilir ve hostinginizi verimli kullanabilirsiniz. Link çıkışlarınızı nofollow etiketi ile donatmak için, ki bu çok önemli bir konu satış ortakları için nofollow link external eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklentiler satış ortaklarının işini görecek en önemli eklentiler. Fakat çok eklenti aynı zamanda sitenizin yavaş açılmasına da sebebiyet verir. Bu yüzden bu 3 eklenti işinizi görecektir.

Site Dışı Doğal Link Gelişimi

Sitenizi yeni açtığınızda yeni doğmuş bir bebek gibi düşünün. Yazılar yazdıkça ve sosyal medya gibi mecralarda paylaşıldıkça o bebek günden güne büyüyor ve önce çocuk sonra da yetişkin haline geliyor. Sonunda site yaş aldıkça otorite site haline gelmeye başlıyor ve sonucunda arama motorlarında yüksek sıralama alıyor. Bu doğal gelişimi, işinizi daha da hızlandırmak için doğal olmayan teknikler kullanmak ciddi risk taşır. Hemde sonucu bütün emeklerinizin berbat olacağı bir son bile olabilir. Bu sebeple sitenizin sosyal medya hesapları olsun. Her yazınızı düzenli olarak tüm platformlarda paylaşın. Mümkünse doğal görünen ve link çıkışı az olan sitelerden azar azar link alarak güçlendirin. Sosyal medya paylaşımlarını tek tek yapmak zor olur diyorsanız twitterfeed sitesini kullanabilirsiniz. Uzun yıllardır ücretsiz olarak kullanıyorum bende.

Para kazanma konusunda en kalıcı yol blog ve satış ortaklığı olarak görülebilir. Tabi blog için seo ayarları da hayati önem taşıyor. Satış ortaklarının da seo konusunda zayıf olduğunu bildiğimiz için bu yazıyı hazırladık. Umarım işinize yaramıştır, sağlıcakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir